GATAVOT

Biešu humuss

Jo bietes visu padara vēl labāku
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Man bietes ir tāds novembra vēstnesis. Nezinu, kāpēc, bet tieši novembrī tās gribas ēst vairāk. Varbūt sarkanā krāsa, kas tik līdzīga mūsu karoga krāsai? Visticamāk.

Lai nu kā, novembrī ēdīšu daudz biešu, un aicināšu Tevi pievienoties. Ceru, ka vismaz kādam izdosies uz šo dārzeni paskatīties jaunām acīm.

Sākam ar biešu humusu. Tas ir labs sākums, jo kopā ar ķiploku un citronu biešu garša nav tik izteikta. Bet kopā viss ir izcili garšīgi.

  • 400 g nomizotu biešu
  • Olīveļļa cepšanai + 3 ēdamkarotes
  • 400 g konservētu, noskalotu turku zirņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 tējkarote malta kumīna (nav obligāti, bet ir garšīgi)
  • 1 ēdamkarote tahini (sezama sēklu pastas)
  • Sula no aptuveni 1/2 citrona
  • Liela šķipsna sāls
  • Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  • Bietes sagriež daiviņās, apslaka ar olīveļļu un liek cepties krāsnī 40 minūtes vai līdz tās mīkstas.
  • Virtuves kombainā vai blenderī liek ceptās bietes un visas humusa sastāvdaļas un blendē, līdz viss sablendējies krēmīgā konsistencē.
  • Ja blenderim ir grūti vai liekas, ka humuss par sausu, tad pievieno pavisam nedaudz ūdens – lai blendrim vieglāk.
  • Pasniedz kā mērcīti pie dārzeņiem, čipsiem, krekeriem vai smērē uz maizītes.