GATAVOT

Aukstā zaļā zupa

Karstām vasaras dienām
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
15 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
15 min
Vegānisks

Divi mani mīļākie ēdieni – viss, kas zaļš un zupas. Pateicoties Pinterestam, man ienāca prātā ideja šīs abas lietas apvienot. Un ziniet, manuprāt, šī varētu būt nopietna konkurence mūsu mīļajai, klasiskajai aukstajai biešu zupai. Vienā lietā gan šī zupa noteikti atpaliek – pēc ēšanas nevar bučoties, jo ķiploks noteikti liks par sevi manīt.

Zupai:

  • 2 lieli gurķi
  • 7 redīsi
  • 1/2 baltā sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 avokado
  • 200 – 250 ml ūdens (atkarībā no tā, cik biezu zupu vēlies)
  • 4 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Liela sauja pētersīļu
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas

Tomātu salsai:

  • 1 tomāts
  • 1 ķiploka daiviņa (bet var arī iztikt, jo zupa jau ir diezgan pikanta)
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • Visas zupas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Liec ledusskapī uz pusstundu, lai zupa atdzesējas.
  • Sagriez tomātus mazos gabaliņos un sajauc kopā ar visām salsas sastāvdaļām.
  • Pasniedzot zupu, liec virsū tomātu salsu. Garšīgi varētu būt arī, ja salsas vietā pievieno bezpiedevu jogurtu vai kādas grauzdētas sēkliņas.