Iepazīstieties – mans jaunais mīļākais ēdiens. Kad pirmo reizi to pagatavoju, vēl visu nākamo dienu nevarēju beigt par to domāt. Aigars teica, ka tas neesot normāli – tik daudz domāt par kādu ēdienu. Bet, manuprāt, ar lielisku maltīti var būt tāpat kā ar lielisku izrādi, filmu vai koncertu – tā var atstāt tik labu pēcgaršu, ka nevari par to beigt domāt. Nu vismaz man tā liekas. Bet varbūt Aigaram taisnība, un es neesmu īsti normāla.
Aloo gobi tiešā tulkojumā no indiešu valodas nozīmējot "kartupelis ziedkāposts", un tas ir slavenākais veģetārais ēdiens Indijā (pati neesmu tur bijusi, bet vismaz google tā saka). Vienkāršā valodā runājot, tas ir kartupeļu un ziedkāpostu karijs. Neizklausās baigi iespaidīgi, ne? Tad kāpēc es par to tā safanojos? Pavisam vienkārši – garšvielu dēļ. Ja paskatīsies zemāk uz garšvielu sarakstu, kas nepieciešams šim ēdienam, tu droši vien nodomāsi, ka šis ir pārāk sarežģīti un ka tu nekad nepagatavosi šo ēdienu. Bet, ja es tev dzīvē varu dot vienu padomu, tad tas ir šis – izveido savu garšvielu krātuvīti. Vienreiz sapērc visas jocīgās un ne tik jocīgās garšvielas un tās kalpos tev ilgam laikam. Šajā ēdienā (kā jau lielākajā daļā austrumu virtuves) viss ir par garšvielām un to savstarpējo balansu. Protams, nekas traks nenotiks, ja kādu no garšvielām nepievienosi, būs garšīgi tāpat. Bet, ja varu dot vēl vienu padomu – noteikti neizlaid nigella sēklas, jo tās dod ēdienam īpašu, Aigars pat saka, ka "gaļīgu" garšu.
Krēmīgi dārzeņi, pikanta mērce un vājprātīgi labi aromāti – šajā ēdienā tas viss ir. Varbūt aizņem nedaudz vairāk laika pie plīts, bet noteikti ir tā vērts. It īpaši, ja esi indiešu ēdienu fans. Tāpat kā es.
Grašvielas:
Pārējās sastāvdaļas: