GATAVOT

3 veidu brokastu maizītes

Ātras brokastis lēnam rītam
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Veģetārs

Dienas, kad Aigars mājās cep skābmaizi, ir īsti svētki. Māja piepildās ar siltas maizes smaržu, un ir gandrīz vai neiespējami vienā piegājienā neapēst pusi no kukuļa. Tik labu maizi nekur nevar nopirkt. Patiesībā maizi veikalā nu jau pērkam ļoti reti, bet pašcepto gan labprāt noēdam gardu muti. Ceru, ka Aigars kādu dienu padalīsies ar maizes cepšanas tehniku, ko ir apguvis, bet tikmēr es padalīšos ar dažām idejām ašām brokastīm. Ar maizi, protams.

Foto: Anda Upmale

Receptes tapušas žurnālam Pie Galda

Spinātu – olu maizīte
  • Liela sauja spinātu
  • 2 lauku olas
  • Šķipsna sāls
  • Eļļa cepšanai
  • Sviests vai humuss
  • Liela maizes šķēle
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Pannā uzkarsē mazliet eļļas un liek cepties spinātus. Cep, līdz tie sarukuši izmērā.
  • Citā pannā sakarsē mazliet eļļas uz pašas mazākās uguns. Olas sakuļ bļodiņā ar šķipsnu sāls. Sakultās olas lej pannā un, ar silikona lāpstiņu nemitīgi maisot, tās cep uz pašas mazākās uguns, līdz sanāk ļoti krēmīgs olu kultenis.
  • Maizes šķēli apgrauzdē un tai uzsmērē sviestu vai humusu. Pa virsu kārto spinātus un olu kulteni. Biegās pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Avokado – sēņu maizīte

  • ½ avokado
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • Šķipsna sāls
  • Eļļa cepšanai
  • 6 šampinjoni
  • Liela maizes šķēle
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Avokado saspaida ar dakšiņu, pievieno citrona sulu, sāli un samaisa.
  • Šampinjonus sagriež plānās ripiņās un cep sakarsētā pannā, līdz sēnes zeltaini brūnas.
  • Maizes šķēli apgrauzdē un tai pa virsu smērē avokado un kārto ceptās sēnes.
  • Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Karamelizētu banānu maizīte
  • 1 banāns
  • Eļļa cepšanai
  • Ēdamkarote mandeļu vai zemesriekstu sviesta
  • Tējkarote kļavu sīrupa
  • Liela maizes šķēle
  • Banānu pārgriež gareniski uz pusēm. Pannā sakarsē mazliet eļļas un cep banāna šķēles, līdz tās zeltaini apbrūnējušas no abām pusēm.
  • Maizes šķēli apgrauzdē un tai uzsmērē mandeļu sviestu.
  • Pa virsu liek ceptās banāna šķēles un beigās pārlej kļavu sīrupu.