GATAVOT

Tofu teriyaki marinādē

Pilnīgi norauj jumtu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Tā. Sarosās visi tofu fani un nīdēji. Man jums kaut kas ir.
Esmu jau stāstījusi, ka pirms pieciem gadiem pagaršoju tofu pirmo reizi un izmetu visu paciņu miskastē, jo man likās, ka nekā pretīgāka pasaulē nav. Tagad es esmu vecāka un viedāka un zinu, ka tofu garšos tā, kā tu pats liksi tam garšot.
Šobrīd man patīk savās meistarklasēs kopā ar dalībniekiem gatavot tofu, jo tas ir tāds dīvains produkts, kas, parezi pagatavots, var pilnībā noraut jumtu. Un šī recepte, manuprāt, ir tieši tāda.
Šis tofu sanāk ar viegli karamelizētu garoziņu, bet vidū vēl mīksts. Tas ir labi sasūcies ar Kikkoman teriyaki marinādi, ķiploku un ingveru, mazliet pikants dēļ čili un kopumā vienkārši ļoti, ļoti garšīgs.

Recepte tapusi sadarbībā ar Cesars.lv.

  • 200 g cietā jeb "firm" tofu
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Ingvera gabaliņš 1/2 īkšķa izmērā
  • 6 ēdamkarotes Kikkoman Teriyaki marinādes
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • Eļļa cepšanai
  • Pasniegšanai – brūnie rīsi, svaigs gurķis, redīsi, zaļumi, avokado
  • Tofu izņem no iepakojuma un ietin papīra dvieļos vai virtuves dvielī. Uzliek uz galda un pa virsu liek kaut ko smagu – katlu vai grāmatas vai ko citu. Atstāj uz vismaz 20 minūtēm. Tas nepieciešams, lai no tofu tiktu izspiests šķidrums.
  • Pēc tam tofu iztin no dvieļa un sagriež mazos kubiņos.
  • Bļodā samaisa sakapātu ķiploku, ingveru, čili, teriyaki marinādi un kļavu sīrupu.
  • Bļodā pievieno tofu gabaliņus un kārtīgi samaisa, lai viss tofu noklātos ar marināti. Atstāj marinēties uz vismaz stundu, ik pa laikam apmaisot, bet labāk atstāt vēl ilgāk. Jo ilgāk marinēsi, jo garšīgāk būs.
  • Kad tofu ir labi iemarinējies, pannā sakarsē nedaudz eļļas un liek cepties tofu gabaliņus, pašu marinādi pagaidām atstāj bļodā.
  • Cep, līdz tofu apbrūnējis, tad pannā pievieno atlikušo marinādi. Turpina cept, līdz marināde sāk karamelizēties, tad izmaisa un pacep vēl, līdz viss tofu ir smuki noklāts ar tādu kā lipīgu mērci.
  • Tofu gabaliņus pasniedz ar rīsiem un dažādiem dārzeņiem pēc izvēles.